Una greu irresponsabilitat

        La Comissió Europea ja ha ficat l’ull sobre l’endeutament de les autonomies i la seua influència en el dèficit total espanyol. L’agència de rating Moody’s i altres han reduït la seua qualificació envers el deute d’algunes autonomies. Un dia abans, la futura presidenta manxega, senyora Cospedal, i altres membres del Patit Popular havien fet greus acusacions d’amagar factures i de llançar papers per part del Govern en funcions de Castella-la Manxa, comparant la situació amb Grècia i sembrant sospites per tot arreu.

          La conducta del Partit Popular en aquests temes ha estat plena de la més gran irresponsabilitat, i també ha estat hipòcrita, estúpida i malintencionada.

       Ha estat irresponsable perquè a vegades la sospita quan s’estén a tort i a dret és més contundent que els mateixos fets reals. Han jugat amb la delicada situació en que es troba el país, només per treure profit de cara a la cursa cap a la Moncloa. No han esperat ni tant sols a prendre possessió dels seus càrrecs, un parell de setmanes era un termini massa llarg. Els danys que han pogut fer, podrien ser de molts milions per a la Comunitat de Castella-la Manxa, i per a la resta de comunitats i per a l’Estat en concepte de interessos, tal vegada milions,  pels augments dels tipus. On és el sentit comú? Tant s’hi val, tot ho pagarem, però, entre tots.

      La hipocresia es ben clara si tenim en compte la situació econòmica i la morositat d’altres comunitats autònomes en mans del PP (València, Múrcia, Castella-Lleó, l’Ajuntament de Madrid, etc.)

        La estupidesa ve donada pel fet que estan llançant pedres sobre ells mateixos, perquè ben aviat seran ells el que hauran de solucionar els problemes. Ells s’ho trobaran  sobre la taula quan prenguin possessió.

        Y van ser malintencionades les declaracions, perquè ens descobreixen la política que aplicaran quan agafin les regnes de les institucions: les grans retallades, l’aplicació de les polítiques més ultraliberals i la pèrdua de drets socials seran producte dels governants anteriors. La cantarella o cançó ha començat a sonar i hi serà a la llista dels quaranta principals durant molt de temps.

      Ens estem carregant el país, valgui l’anterior com a exemple. Malgrat que els ciutadans no s’equivoquen mai quan introdueixen el sobre a la urna, ni la democràcia s’acaba en aquell instant, ni dins del sobre, junt a la papereta, no hi ha cap garantia de bon govern.

Una resposta

  1. Tens més raó que un sant, però deu ser que Espanya ‘es ansí’, hélas!. Records, Artur Quintana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: