El PP dóna un cop de destral al Projecte d’Animació a les escoles de la Franja

(Informació directa)

El divendres, Antoni Bengochea va rebre al seu domicili una carta de Personal del Departament d‘Ensenyament de la DGA comunicant-li el cessament de la seua funció com a col·laborador en el Projecte d’Animació a les escoles de la Francha (sic) sense esmentar el títol de “Jesús Moncada”  i que devia incorporar-se a de forma  completa i definitiva al seu centre.

El que es venia vindre (des de que van guanyar les eleccions els del PP) ja ha arribat. Ni ajust, ni retallada: un cop de destral més ideològic que econònic. És el principi d’allò que vindrà aviat, però més encara després de les eleccions de novembre.

Malgrat que Antoni Bengochea havia demanat des de primers de setembre cita amb el  Director General de Política Educativa, el jesuita  Manuel Magdaleno, per a que els aclariren tant la seua situació com  el futur del Projecte, no s’han dignat en dir-li res a la cara, no l’han rebut i l’han fet arribar  el cessament per carta, com en els bons temps (sol faltava el motorista).

El Projecte Moncada va començar el curs 200-2001 amb l’objectiu de reforçar i revaloritzar les classes de català a les escoles de la Franja, portant a les aules, escriptors, cantautors, grups musicals, exposicions, tallers, etc. (Anton Abad, La Chaminera, Duo Recapte, Susanna Antolí, Hèctor Moret, etc.) sempre en català. apropant la cultura feta en la nostra llengua als alumnes de les nostres comarques. Així mateix,  mercès als convenis signats entre els governs d’Aragó i Catalunya, els alumnes de les terres catalanes frontereres de Lleida i Tarragona, amb nosaltres,  han pogut gaudir de la vista dels nostres escriptors i músics populars  i han pogut vindre a les escoles de la Franja escriptors de l’alçada  de Emili Teixdor, Maria Barbal, Josep Coll, Màrius Serra, Enric Larreula, etc…  .

En aquests onze anys que ha durat el projecte s’han fet unes 800 activitats que han recorregut una cinquantena d’escoles d’Infantil, Primària, Secundària, Adults, Biblioteques… de la Franja i una vintena de pobles de Catalunya.

Feu córrer aquesta informació tant com pugueu, mitjançant correus, blocs, xarxes socials, xats, comentaris personals…

pdf Projecte d’animació

Anuncis

3 Respostes

  1. José Miguel, vist com és la situació ens hauríem de deixar d’uefemismes i anomenar les acions del Govern contra l’aragonès i el català pel nom que li correpon: genocidi cultural dels ciutadans aragonesos de llengua aragonesa i catalana.

  2. Movilització? Vaga a la japonesa? Jo recomano seguir amb les activitats amb aquells escriptors o col.laboradors que estiguen prop de les viles o a les pròpies viles i que sabeu que voldrien participar: A Vall-de-roures, l’Aurèlia Lombarte, a Beseit, lo Juan Manuel (xeic, ara no estic segura de com li diuen: lo pare de la xica que cantave a la coral)… Vos nomeno estes dos persones perquè quan estava a l’institut de Vall-de-roures van venir a dos tutories de segon d’ESO desinteressadament. Estic segura que n’hi ha molta més gent que voldrie participar. Fem una llista per zones? Preguntem qui estarie disposat a fer-ho si és a la seua pròpia vila o ben a prop? No podem deixar que el català desaparegue de l’escola o es quedo a un racó.
    Altres possibilitats: oferir el projecte a les AMPAs. Revisar i promocionar les activitats que van fer a La Freixneda…
    No sé, cal parlar-ne i actuar. Si mos quedem quiets acabarem rovellant-mos.
    Teresa Mª

  3. […] Cancel·lació del Projecte d’Animació Like this:LikeBe the first to like this post. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: