Destituït l’alcalde de la Freixneda

Antonio Algueró, fins avui alcalde de la Freixneda (PP) ha estat destituït del seu càrrec mitjançant una moció de censura presentada per quatre regidors de l’oposició (PSOE i PAR), que constituïen la majoria absoluta de membres de la corporació (un total de 7 regidors).

El socialista Javier Adell, candidat proposat pels regidors que van presentar la moció, el propi Javier Adell (PSOE), José Ramón Gimeno (PAR), Carmen Aguilar (PSOE) i Ana Marta Romeo (PAR), és des d’aquest migdia el nou alcalde de la Freixneda.

Alguns dels motius exposats en la moció són la manca de coherència i de sentit comú en les inversions o que el grup popular no ha donat cap pas per solucionar els problemes de l’ajuntament.

Antonio Algueró opina que la moció presentada es deu a motius personals, perquè segons explica, l’oposició no volia que Algueró fos l’alcalde del municipi. Algueró va qualificar de “xocant” que el PAR es posi en contra el PP a la Freixneda, quan tots dos partits van de la mà de cara a les pròximes eleccions.

Abans de la votació, el PP va demanar a l’oposició que rectifiqués i no votés  la moció de censura, però segons estava previst, es va aprovar amb els vots dels quatre regidors de PSOE i PAR.

Després de prometre el seu càrrec, Javier Adell, va dedicar als presents unes paraules en català. Adell va considerar dirigir-se en aquesta llengua “la més adequada”. L’ús d’aquest idioma va provocar que gran part del públic assistent al ple escridassa-se’n el nou alcalde. Un ampli grup dels assistents van abandonar la sala, mentre una veïna retreia a Javier Adell que era una falta d’educació dirigir-se als veïns en català, quan la seua llengua, va dir, és el “xapurriau”.

Després de la forta discussió entre Adell i la veïna, l’alcalde es va dirigir a Antonio Algueró en castellà per demanar-li explicacions sobre un deute econòmic al polígon de la localitat. (notícia Bajo Aragón digital).

Sembla que entre el públic assistent eren majoria els simpatitzants del PP.

Anuncis

4 Respostes

  1. Un exemple del poc que s’avança en la conscienciació de la cultura i la llengua pròpies. No té explicació. Alguna cosa s’està fent malament.

  2. O sigue, que enmig de la tensió, van tindre temps de fer una mica de filologia i definir si era català o xapurriau, quan segur que tant Adell com la veïna “xapurriana” se van parlar l’un a l’altre en la mateixa llengua. I després Adell i Algueró parlant-se en castellà… Això és surrealisme.

  3. Yo sempre invite als meus amigs a visitár el Matarranya, dienlos que alló es una balseta d,oli…….

  4. […] FACAO, Llei de llengües, Llengües a Aragó, Matarranya, Normalització del català, Vadillo Destituït l’alcalde de la Freixneda Posted on 10 novembre, 2011 by […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: