Suport d’ASCUMA a l’alcalde de la Freixneda

ASCUMA DÓNA TOT EL SEU SUPORT I SOLIDARITAT A L’ALCALDE DE LA FREIXNEDA, JAVIER ADELL

L’Associació Cultural del Matarranya ha mostrat el seu reconeixement i solidaritat amb el nou alcalde de la Freixneda, el socialista Javier Adell, soci de l’entitat, que en el seu discurs a la sala de Plens d’aquest municipi, el passat divendres 11 de novembre, després d’haver guanyat una moció de censura a l’anterior batlle popular, Antonio Algueró, va utilitzar la seua llengua materna, el català de la Freixneda, i va defendre la dignitat i la legitimitat del seu ús públic.

ASCUMA ha lamentat, alhora, l’actitud intransigent, intolerant, irracional i acientífica d’una part del públic assistent al Ple, que, no havent paït el resultat democràtic de la moció de censura, va bolcar la seua ràbia i impotència en la manera de parlar del nou alcalde, el qual va utilitzar la llengua pròpia -el català- que està reconeguda i recollida textualment en la Llei d’Ús i Promoció de les Llengües aragoneses, aprovada per majoria absoluta a les Corts Aragoneses l’any 2010, actualment en vigor.

Des d’ASCUMA s’ha valorat molt positivament l’actitud coherent i valent de Javier Adell, defensant allò en lo que creu, en uns temps polítics difícils, quan no hostils, per a la supervivència i defensa de les llengües pròpies i no oficials d’Aragó.

Declaració oficial d’ASCUMA

Anuncis

Una resposta

  1. […] d’ASCUMA a l’alcalde de la Freixneda « Lo finestró del Gràcia nov 17 Matarranya Suport d’ASCUMA a l’alcalde de la Freixneda « Lo finestró del Gràcia. none Leave a comment […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: