On és Rajoy?

El president francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, acudiran el pròxim dia 20 a Roma per participar en una reunió a tres bandes amb el president del govern italià, Mario Monti, al objecte de preparar la cimera del Consell Europeu del 30 de gener, L’anunci d’aquesta trobada el van fer el dia 6  a París, Sarkozy i Monti. Itàlia i França comparteixen una perfecta identitat de punts de vista “sobre la forma de resoldre la crisi de confiança de la zona euro”, va subratllar el president francès en la declaració a la premsa dels dos mandataris. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, han assegurat avui que les negociacions del pacte fiscal a l’eurozona conclouran en les “pròximes setmanes”. Volen que els acords bilaterals es signin, a molt tardar  el dia 1 de març. La cancellera ha donat a entendre que estar d’acord amb la introducció de la taxa Tobin per gravar les transaccions financeres internacionals, encara que només fos en la zona del euro.
Fins aquí arriba la notícia i ara us faig unes preguntes: On és Rajoy, president espanyol? Quina és la consideració que li tenen Merkel i Sarkozy —de partits de la dreta europea— al no invitar-lo, ni tant sols a la reunió a tres bandes, que hauria de ser a quatre? És que Espanya, la quarta economia europea, no es mereix millor tractament? On és l’autoritat real o moral de Rajoy i del PP?
Tantes i tantes vegades que van escridassar Zapatero perquè no s’imposava més en Europa, i ara estan callats com un mort. I la premsa centralista cavernícola mirant cap a un altre costat. Mai un programa i unes promeses electorals s’havien incomplert tant aviat, amb tanta impunitat i amb tan poca reacció social i tan minsa reacció política. Spain is different. O tal vegada, la crisi ens està fonent les voluntats i les il·lusions?

Anuncis

Una resposta

  1. Efectivament: la crisi està fonent les voluntats i les il·lusions. A més a més hi ha una gran part de la població que es conforma amb un petit subsidi. On estan els 5.000.000 de parats? No es veuen protestar com a grup consolidat en cap xarxa social. Els moviments que estan en actiu (15-M, Spanish Revolution, etc.) reivindiquen una neteja generals de polítics i banquers i també els drets dels parats però… i ells, els parats?. Per què no es manifesten dia si i dia també si estan parats? O es que no estan parats i en veritat no hi ha tants parats? País d’idiotes tolerants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: