Buenos Aires (V). Una escapada a l’Uruguai. Colònia

Colonia del Sacramento (del portuguès Colônia do Santíssimo Sacramento), més coneguda amb el nom de Colonia, és la capital del departament de Colonia, Uruguai. Ubicada pocs quilòmetres al sud-est de la confluència del riu Uruguai i el Rio de la Plata —estuari del riu Paranà—, el seu barri històric ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat el 1995, en il·lustrar la fusió destacada dels estils portuguès, espanyol i postcolonial.

Per la seua proximitat a la ciutat de Buenos Aires té forts vincles amb ella. Són nombrosos els viatgers que arriben i parteixen amb aquesta destinació, i també els habitants de Buenos Aires que hi tenen propietats. Va existir un projecte per unir ambdues ciutats mitjançant un pont binacional. Des del 1680, Colonia del Sacramento va pertànyer indistintament a Portugal i Espanya i uns anys al Brasil, fins el 1828 quan quedà definitivament formant part de l’Uruguai. Tinguem en compte que la primera constitució de la Republica Oriental de l’Uruguai és de l’any 1830.

Anuncis

Una resposta

  1. Un cotxe vermell… i ben extrany. Això ja em pareix més iberoamericà, veus?, perquè… Buenos Aires… què bonic, que “cosmopolita”, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: