Buenos Aires (VI) Diumenge a la Fira de San Telmo

 

Diu un fulletó: “Molt d’hora, cada diumenge des de 1970, una curiosa cerimònia es repeteix a l’escenari de la Plaça Dorrego: baguls, caixes, ferros, taules, canastres, se superposen en una repicadissa que sorprèn als noctàmbuls que allarguen la nit amb un cafè d’última hora, i als matiners que comencen el dia. A aquesta hora, la Fira de Coses Velles i Antiguitats de San Pedro Telmo comença a prendre forma, es construeix sobre l’empedrat de la plaça i repeteix un ritual que s’ha convertit en el cor d’un barri que els diumenges batega d’una manera especial .

No obstant això, formar part de la cerimònia no és senzill. Tenir una de les 270 parades de la Fira de San Telmo és difícil, gairebé exclusiu i només és una possibilitat que se’ls dóna als qui compleixen amb una sèrie de requisits: s’entra per rigorós sorteig a mesura que van quedant els lloc lliures i s’ha de disposar de mercaderia anterior als anys 70, no es pot deixar el lloc, el titular ha d’estar sempre i només pot tenir a un ajudant durant dues hores, són alguns dels compromisos que assumeixen els firaires i que, afirmen, es respecten rigorosament. A més, cada tres mesos es fa un sorteig per canvi del lloc que ocupa cada lloc a la plaça. L’organització està a càrrec del Museu de la Ciutat, creador i continuador de la Fira.

La Fira rep prop de 10 mil visitants per diumenge, entre els quals, un alt percentatge està compost per turistes de tot el món.” Tots els carres al voltant de la plaça Dorrego s’omplen també, i obren els establiments de tota mena. Es pot passar tot un matí divertidíssim.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: