10.000 milions de sanitat i educació a BANKIA

El govern de Rajoy injectarà en BANKIA gairebé 10.000 milions d’euros per sanejar l’entitat, xifra equivalent a les retallades en sanitat i educació, anunciades recentment. BANKIA és el resultant de la fusió de les caixes d’estalvi Bancaixa, Caixa Laietana, Caja Madrid, Caja de Canarias, Caja de Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja. No vam quedar en què convertint les caixes en bancs i fusionant-se, reeixirien aquestes institucions?

Rodrigo Rato ha deixat la presidència de l’Entitat —la més polititzada en aquests moments— després d’un gran fracàs de la seua gestió i la de tot l’equip de direcció.   Sembla que el proposat per substituir-lo és José Ignacio Goirigolzarri, ex-conseller del BBVA, el qual es retirà el passat 2009 amb un fons de pensió de més de 50 milions d’euros. Tot bé, tot rodó: Menys sanitat i menys educació per tapar un gran forat de la institució madrilenya. A més, part dels 10.000 milions serviran per fotre al carrer un munt d’empleats.

En diran que l’operació no és a fons perdut per part de l’Estat, i que consisteix en donar una mena de crèdit, mitjançant bons convertibles,  a BANKIA amb un interès anyal del 8 %. Algun membre agosarat del Govern ens dirà que fins i tot és un bon negoci per a tots els espanyols. De ben segur que no diran que els 10.000 milions o els que siguin, si la entitat no es recupera passaran a ser capital. Llavors, l’Estat espanyol serà propietari, total o parcialment, d’un banc que potser no valgui res.

Em permeteu que faci un pas més, només per fer una pregunta que ara pot semblar un xic demagògica, tot i que el temps ens demostrarà la seua veritat: quan l’Ajuntament de Madrid hagi de pagar el deute de 7.000 milions i no tingui recursos per fer-ho, sabeu qui ho pagarà realment? Admeto respostes. Es rifaran “chupa chups” entre els encertants.

2 Respostes

  1. SI!!…ja està be de treire les castanyes del foc a incompetens i la cosa no te pinta de millorar: incompetencia + incompetencia = doble incompetencia.

  2. Pareixia impossible que hi hagués un govern pitjor que el de Zapatitos. Donsc sí que era possible anar encara més lluny: tota esta colla de centralistes fatxes sense escrúpols. Els treballadors, cap a l’esclavitud; el “estado del bienestar” -que tampoc era de tant “bienestar”- desmantellat… què passa a n’esta país?

Deixa un comentari