Les associacions culturals de la Franja es reuneixen amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat


El divendres 22 de juny, les associacions culturals de la Franja —l’Associació Cultural del Matarranya, l’Institut d’Estudis del Baix Cinca i el Centre d’Estudis Ribagorçans— que es coordinen dins d’Iniciatica Cultural de la Franja es van reunir a la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. La directora general, Ivonne Griley, el sotsdirector general, Josep Santamaria i altres tècnics, així com Josep Santesmases, president de la CCPC, van mantenir una cordial i distesa trobada amb els  la representants de les esmentades associacions, Josep Miquel Gràcia, Hugo Sorolla i Carles Barrull.

No hagués pogut ser d’altra manera, el tema d’obertura de la reunió i leifmotiv principal va ser l’esborrany del projecte de llei que el Govern d’Aragó ha donat a conèixer fa uns dies. La directora de Política Lingüística i els altres assistents van manifestar els seu suport a la declaració de les associacions de la Franja, fent costat al manifest de l’IEC i a les crítiques opinions dels diferents  mitjans de comunicació. És incomprensible, per manca de tota lògica, l’actitud del Govern aragonès de voler canviar el nom de la llengua de la Franja i de voler-la anorrear. El nom d’una llengua no és el resultat d’unes opinions. En tant puguin i on faci falta, mostraran el seu desacord amb les intencions del Govern aragonès.

Sempre que les associacions culturals franjolines demanin la nostra intervenció en temes de suport per l’aprenentatge i ensenyament del català, digué la directora, ens trobaran ben a prop. Tant amb el entorn virtual del parla.cat com l’Aula mestra i altres recursos, aquesta direcció general, afegí, es mostrarà disposta a col·laborar i atendre les singularitats que calgui. Atesa l’estreta relació de les associacions culturals amb l’Institut Ramon Muntaner, les peticions d’ajuts per actuacions concretes i altres suports econòmics haurien d’explorar aquesta via.

Anuncis

Una resposta

  1. Explorar la “via Institut Ramon Muntaner” és el mateix que rentar-se les mans pel que fa al suport a projectes que tenen la promoció i dignificació del català con a finalitat. Si no canvia, els ajuts que dóna l’Institut Ramon Muntaner a dia d’avui suposen el 5% dels projectes, la resta, el 95%, d’on s’ha de treure?. A més a més amb la limitació A UN PROJECTE PER LÍNIA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: