Sinceritat

(Artur Quintana m’ha enviat aquest article per a puiblicar-lo)

“He observat que del PP i del PAR em podrem dir moltes, i cap de bona: que són uns grans tergiversadors, que estan enderiats en destruir aquest patrimoni aragonès que són les llengües minoritzades, que sempre se’n pensen de més recargolades i absurdes sempre que vagen, sobretot, contra el català d’Aragó, i en general, etc. etc., però mai no podrem dir que no siguen sincers. La prova és que quan la votació de la Llei de Llengües van dir, clar i castellà, que la Llei només duraria sis mesos, just el temps que els faltava per a guanyar les eleccions. Quan tindrien el poder el primer que farien seria el genocidi del català —i de passada de l’aragonès, només que això ho van dir de forma més velada, quan declaraven que deformarien a favor del castellà la Llei de Llengües del PSOE tan paupèrrima. El genocidi del català el van proclamar en veu ben alta, especialment la diputada calandrina del PAR, María Herrero, que s’esgargamellava amb allò que a l’Aragó no es parla català, ni mai s’hi ha parlat ni s’hi parlarà. Tothom ho sabia el que farien, i, és clar que això els va ajudar molt en obtenir la victòria. “A por ellos [és a dir: a por natres]!”, publicaven,  i molts van estar encantats de votar-los. Van fer el mateix que els nacionalsocialistes alemanys que ja abans de tenir el poder proclamaven que en tenir-lo procedirien al genocidi dels jueus. Naturalment molts per això mateix els van votar. I els nacionalsocialistes no van defraudar gens els votants. Com el duet Rudi-Serrat tampoc no ho farà. No cal encaparrar-s’hi.

I demà per celebrar-ho me’n vaig a Madrid per a dur-los la bona nova que aviat ja no se sentirà parlar català a l’Aragó, i per poc malament que ho facen els partits, a tota la Península i part de l’estranger.”

3 Respostes

  1. […] Sinceritat « Lo finestró del Gràcia jul 6 Activisme, Aragonès, FACAO, Llei de llengües, Llengües a Aragó, Normalització del català, Vadillo TweetSinceritat « Lo finestró del Gràcia. […]

  2. També és cert que tota la bateria de mocions presentades als ajuntaments franjolins per part dels partits dretans en contra de la Llei de Llengües aprovada, in extremis, a l’últim minut de la tercera legislatura d’en Marcel·lí Iglesias, venia a ser el preàmbul del que farien, del que fan i del que continuaran fent, no siguem ingenus. Com dèia un amic i suposo que encara ho diu, natres, natros, naltros, nosaltres tenim la força de la raó i ells ténen la raó de la força, i davant d’eixa evidència l’únic que haurem de continuar fent és demostrar cada dia, a totes les hores dels anys, les nostres conviccions acadèmiques. Ara tenim una realitat ben diferent a la de fa 20 anys?, sí, per què el Consell Escolar, la Universitat de Saragossa, totes les universitats del món, l’IEC, l’Ajuntament de Saragossa, etc,etc,.. s’han posicionat clarament a favor nostre, això no es pot obviar, i tampoc es podran desentendre’s tan a la lleugera. Amén.

  3. Al carrer se seguirà parlant, com sempre. Encara que la Llei no tiri endevant, la manera de parlar de la gent, no la poden canviar els polítics.
    Aragonés Oriental = CATALAN Occidental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: