Prou!

(Publicat al Diario de Teruel, el dissabte 29 de setempre del 2012)

La gent es pregunta: quan s’acabaran les retallades de les despeses públiques? Quin es el límit crític a partir del qual els governants pensen que no es possible retallar més? No us esforceu en esbrinar-lo, no tenen cap fita. Fins on arribarà la reducció de servidors públics? Quin és el límit del deteriorament dels serveis públics? No hi ha cap fita, pel camí del benestar al malestar s’avança dia rere dia. Quants drets socials i quants drets democràtics resten per prendre a la ciutadania per part dels governs? No hi ha cap línea vermella que marqui el límit. No es pot fer altra cosa, us diran, per tant haig de retallar, haig  d’estalviar, haig de reformar, l’Europa del nord m’ho demana, i també el FMI, el BCE, la Troika, els mercats, els senyors de negre… . Els hi hauríem d’engegar: llavors, què pintes tu, que pinteu vosaltres, si només sou unes titelles, doneu les regnes de l’Estat als que manen de veritat.

Com el poder naix del poble, l’ha d’executar el poble i ha de romandre en el poble, el poble té dret a dir, més ben dit, té l’obligació de dir: prou! Ja n’hi ha prou! No volem més retallades, no volem que esmicoleu l’Estat del benestar —ensenyament, sanitat, ajudes socials i pensions—, no volem perdre els nostres drets. Cerqueu els diners on són de debò. Deixeu de recollir els diners de la classe baixa i mitjana per donar-se’ls als bancs. Amb el que esteu fen, ni salvareu els bancs fallits, ni reduireu l’endeutament, ni hi haurà creixement econòmic, ni creareu llocs de treball. Esteu ben equivocats!

A Portugal han protestat i ja no faran la retallada del 7 per cent dels sous de tots els ciutadans. Després del seguit de retallades de sous i drets, Grècia tindrà aquest any un dèficit de 20.000 milions en compte dels 10.000 previstos, y d’un atur del 12 per cent han passat al 23. El dèficit de l’Estat espanyol està per sobra de l’objectiu de l’any. I lo més graciós, Bulgària, el país més pobre d’Europa, no vol entrar a l’euro. Quo vadis euro? Quo vadis Espanya? Quo vadis Europa?

                                                                                                      José Miguel Gràcia     

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: