Augment de l’independentisme i sistema educatiu

José Ignacio Wert, ministre d’Educació, ha dit recentment en una entrevista a Telemadrid que hi ha “algunes evidències” que relacionen l’augment de l’independentisme [en Catalunya] “amb la direcció del sistema educatiu” i va qüestionar també els principis de solidaritat, igualtat i equitat que la Constitució Espanyola estableix, amb relació al País Basc. Va defensar a més la reforma recentralitzadora que vol portar a terme a l’objecte d’eliminar el “desenfocament que ha tingut els procés educatiu a Espanya”.

Sobre la immersió lingüística a Catalunya, Wert va assegurar que faria efectiu el dret de qualsevol alumne a estudiar en espanyol. “No hi ha cap dubte que en aquesta legislatura, aquesta qüestió tindrà una solució pràctica, perquè tothom té dret a que el castellà sigui la llengua vehicular en l’educació”, va afegir entre altres coses.

Li faré unes quantes preguntes al senyor Wert: com sap distingir la influència del sistema educatiu i el fet de que les escoles són a Catalunya? ¿És què els nens no viuen amb els seus pares? No escolten als ciutadans? Ha estudiat també el senyor Wert la influència dels mandats del PP sobre l’independentisme? Quants soberanistes corresponen a cada taula petitòria de signatures contra Catalunya? Quants independentistes corresponen al recurs del PP contra l’Estatut? I de la política anticatalà, en sap quines són les conseqüències?

Per què el País Basc pot assignar més diners per nen que altres autonomies? Coneix el concert econòmic basc?

Si els nens catalans acaben l’ensenyament amb més coneixement de la llengua castellana que els de la resta d’Espanya, on és el problema de la immersió lingüística? Si només una dotzena de famílies han demanat l’ensenyament en castellà en tota Catalunya i a més han estat ateses, on és el problema? On és la igualtat i la equitat d’un nen català, valencià, balear, basc o gallec, quan no pot demanar l’ensenyament en la seua llengua pròpia en qualsevol lloc d’Espanya? On és la igualtat d’un nen de la Franja, si no pot demanar l’ensenyament en la seua pròpia llengua i en la seua pròpia terra?

Quantes preguntes li faria sobre els drets del nen amb relació al tipus d’ensenyament i al tipus de les escoles: públiques, privades, laiques, seculars, confessionals, doctrinàries… ! Només una: per què no surt cap budista d’una escola catòlica? I si el problema fos el senyor Wert? Fàcil de resoldre, oi?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: