A Werner, una presentació d’equips H.E. poc comú

Presentació Werner 9

Presentació Werner 1Al loft del carrer de les Moles, el dissabte 20 d’abril, una cinquantena de persones gaudirem d’una presentació-audició ben inèdita si la comparem amb les presentacions d’equips que normalment promouen les grans marques de l’audio High End i els importadors i distribuïdors. Les fons de so, les electròniques i els altaveus eren tan excepcionals que podrien curullar els desitjos del més exigent dels audiòfils. Ara bé, com tothom pot entendre, un equip d’aquesta mena demana un comprador amb les butxaques a vessar del vil metall. Diguem-ne, sense ambages, en compte de comprar-nos un piset,Presentació Werner 2 hauríem de distreure el diners per a l’equip en qüestió. El lector es preguntarà, quina mena d’audiòfil és aquest que pot  comparar el plaer d’escoltar la música, mitjançant el millor equip, amb uns quants milers d’euros?  Deixem aquí el tema que no sé cap a on ens podria portar en aquests temps de crisi social i econòmica. A més, somiar, per ara, no precisar de “calerons”.

Presentació Werner 3L’equip presentat estava conformat per un transport, un conversor, un upsampler i un rellotge, de la marca anglesa DCS, referència mundial de lectura digital, quatre majestuosos elements. L’electrònica, novetat en aquest país, estava representada per la novadora i reputada THRAX AUDIO d’origen búlgar, Presentació Werner 4amb un preamplificador “Dyonisos” i dues etapes monofòniques “Spartacus” a tríodes d’escalfament directe. I el altaveus eren el holandesos KARMA, model Elegance db9. Tot un conjunt per fregar la perfecció, amb unes interconnexions de qualitat indiscutible.

Dit tot l’anterior, cal centrar-nos concretament en l’audició, tan poc usual i ben inèdita com he dit al principi. Després de la presentació dels equips per part de Xavier Casellas de Werner, Gabriel Quesada, tan empedreït audiòfil com melòman, Presentació Werner 5 JPGPresentació Werner 7Presentació Werner 8s’encarregà de fer la selecció de les peces i dels comentaris, farcits d’anècdotes personals. En tot moment traspuava emoció i sentiment y com a únic subjecte prevalia la música. No us penseu que va tirar mà dels clàssics cd’s de referència entre els audiòfils, tot el contrari, col·locà al platet del lector peces d’enregistraments que ben bé podríem qualificar de normals tècnicament, però que posseïen qualitats especials musicals o d’interpretació segons el bon criteri de Gabriel Quesada. En escoltar-los tothom pogué corroborà l’encert. Del bandoneó passà als grans grups en clau de jazz i de una cantata de Bach a la força i ressonància dels metalls d’una peça orquestral de Raschmaninov. Dues parts d’una audició in crescendo, gairebé dues hores plenes de gaudi musical. Enhorabona al presentador i als organitzadors.

Els “capos” o “gurús” de les marques presentades hi eren presents a la sala, disposats a respondre les preguntes dels assistents, al final de l’acte.

Presentació Werner 6Presentació Werner 10

Anuncis

2 Respostes

  1. Coi, quina enveja!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: