Via Catalana-Diada Nacional a l’Alguer

Via 4JPGA les 18,30 del dia 11 van començar els actes de la Via Catalana a la ciutat d’Alguer de la Sardenya, als quals assistiren alguns centenenars de persones. Després va tenir lloc una recepció a la Delegació de la Generalitat de Catalunya (Espai Llull) i la inauguració d’una mostra sobre esriptors catalans emigrats durant la Guerra Civil espanyola, “Escriure en temps dificils”. Amb una magnífica actuació musical de l’Ester Formosa i un duo –guitarra i trompa– de Sardenya, al Clautre de Sant Francesc, es va cloure la jornada.

 Via 13JPGVia 12JPGVia 11JPGVia 10JPGVia 9JPGVia 8JPGVia 7JPGVia 6JPGVia 5JPGVia 3JPGVia 2Via 1

Comunicat d’Omnium Cultural de l’Alguer, organitzador de la Manifestació:

 “És estat un resultat excepcional aquell obtengut de la cadena humana que és estada feta ahir en ciutat en ocasió de la Diada Nacional i que ha vist la participació de més o manco 400 persones que han ocupat l’espaci del Portal, a davant del monument a la Unitat de la Llengua, espaci que s’és demostrat no suficient per acollir los numerosos  participants. Un gran rodo, un abraç simbòlic que ha unit l’Alguer, representada del Síndic Stefano Lubrano i la Catalunya representada del Director de l’Espai Llull, ofici de representança de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, Joan Adell, passant per centenars de persones entre les quals: numerosos grups de catalans, los representant dels moviments independentistes Sardinia Natzione, I.R.S., Progress i del Ps.d’Az, jugadors i dirigents de Amatori Rugby de l’Alguer, los cantants Franca Masu, Claudio Sanna e Giancarlo Sanna i centenars d’algueresos.

Una gran festa, una participació emocionant i de  gran entusiasme que ha unit l’Alguer, la Sardenya i la Catalunya amb una acció de solidaritat cultural, social i política entre dues Nacions sense Estat que porten envant de temps lo sacrosant dret a l’autodeterminació.  Òmnium Cultural de l’Alguer vol rengraciar tots aquellos que han participat a la manifestació i tots los òrgans d’informació que han dat resalt a la iniciativa.”

Video realitzat per l’Omnium de l’Alguer: pungeu aquí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: