Vegueta i Triana (Les Palmes de Gran Canària)

Vegueta i Triana 5

El barri de Vegueta va ser el nucli fundacional de la ciutat, el lloc on el 1478 les tropes del conqueridor Juan Rejón van erigir el “Real de las Tres Palmas”, per les tres palmeres que s’alçaven en aquell lloc. Va ser el primer emplaçament castellà a l’Atlàntic, així com el lloc on la Corona de Castella va iniciar la conquesta de Canàries. (Viquipèdia)

Vegueta i Triana 1Vegueta i Triana 2Vegueta i Triana 3

Vegueta deu el seu nom a la “vega” que s’estenia pels voltants del “Real de las Tres Palmas, anomenada “la Vegueta de Santa Ana”. Des de llavors seria el centre de la vida política, religiosa i administrativa de l’illa. Com a construccions emblemàtiques podem destacar entre altres, l’Ajuntament, la Catedral i l’anomenada Casa de Colón

Vegueta i Triana 4Vegueta i Triana 6Vegueta i Triana 7

Creuant el barranc de Guiniguada, avui una gran via de comunicació, amb direcció al “Puerto de la Luz” s’emplaça el barri de Triana, anomenat així per les similituds que, en els seus orígens, tenia amb el barri homònim de Sevilla. El barri es va estructurar al voltant del Carrer Major de Triana, via de gran bellesa arquitectònica i llarga tradició comercial. Prop d’ella s’alcen edificis com el Teatre Pérez Galdós, el Gabinete Literario, o la Iglesia de Sant Francisco.

Vegueta i Triana 8Vegueta i Triana 9Vegueta i Triana 10

Fa molts anys que vaig trepitjar aquest barris habitualment. Em recordo del seu aspecte decadent i en certa manera abandonat, ara, tot el contrari, els he trobat força nets, endreçats i plens de vida. Ha estat un gran plaer el visitar-los i trepitjar-los novament.

Les fotografies que acompanyo, només són una petita mostra, sense cap ànim de representativitat, de totes les que vaig fer.

Vegueta i Triana 11Vegueta i Triana 12Vegueta i Triana 13Vegueta i Triana 14Vegueta i Triana 15Vegueta i Triana 16

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: