El Caballero de Olmedo al Teatre Lliure

home_olmedo_cat_0

Fins al dia 13 d’abril s’hi pot veure al Teatre Lliure de Barcelona (Montjuïc) l’obra de Lope de Vega, El Caballero de Olmedo, direcció de Lluís Pasqual i per les companyies La Kompanyía Lliure i la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico. Aquesta obra l’havia dirigit Lluís Pasqual el 1992 a la Court d’Honneur del Palau dels Papes d’Avinyó, al peu de les altes torres i per a 3.500 espectadors, davant d’un immens camp de blat amb suaus turons i rierols per on circulaven actors i cavalls: el Lope més espectacular i èpic.
Ara al Lliure, el muntatge és completament diferent, dins d’un espai buit, un sol i una lluna a estones i un fons polifònic, els actors estan a tocar del públic. Anul·lada l’èpica sobreneix la lírica i la poesia. I tot a ritme de flamenco, percussió i inclús un tango.
Que el muntatge actual és un encert, és una obvietat. Que l’espectacle és força recomanable no cal dir-ho. El col·loqui final, després de la representació, amb Lluís Pasqual i tots els actors seguts a frec de l’escenari, comentant l’obra i responent a les preguntes dels espectadors és la gran cirera del pastís.
En paraules del director, “El Caballero de Olmedo és, després de La Vida es sueño, la segona obra cabdal del teatre barroc”. “És la metàfora més gran sobre la intolerància”, “la no acceptació de l’altre, sigui a 2 km, a 200 o a 2000”, “la mala impremta genètica, el racisme”, però tot servit mitjançant una gran història d’amor.

Teatre Lliure 3

Teatre Lliure 1Teatre Lliure 2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: