Dol per la mort d’Albert Manent

albert_manent_omnium_690

Nascut a Premià de Dalt el 1930, era fill de Marià Manent i Cisa, també escriptor.

“Albert Manent va destacar en el camp de la poesia, la narrativa, l’assaig i la història; una obra consolidada al llarg dels anys amb la publicació de més de 50 llibres, un miler d’articles en diaris i uns 400 articles en revistes especialitzades. La seva constància en aquest afany de consolidar la cultura de Catalunya l’hi va fer impulsar, participar i/o dirigir complicades obres de caire col·lectiu que han estat cabdals en la construcció d’una cultura catalana normalitzada: l’Enciclopèdia Catalana, el Diccionari d’història eclesiàstica de Catalunya, el Diccionari dels catalans d’Amèrica o la Història de la Literatura Catalana..”

Va ser un dels fundadors de la revista Serra d’Or i de la Revista Catalunya. El 2011 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que concedeix Omnium Cultural.

Va formar part del Departament de Cultura, al costat de Max Cahner, al primer govern de Jordi Pujol, i des del seu càrrec institucional i posteriorment, va ajudar força a les associacions culturals franjolines a l’hora de cercar subvencions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: