Rajoy el “negociador”

Rajoy a Catalunya

Dissabte passat, Rajoy va visitar Catalunya. Havien avisat que venia a parlar a tots el catalans, fins i tot, alguns empedreïts defensors de la tercera via, entre ells algun mitjà de comunicació, van voler convèncer els pocs catalans que creuen en una possible negociació Catalunya-Espanya que tal vegada faria una oferta integradora d’última hora de cara a obrir una treva en el conflicte. Si ho pensaven de bona fe, anaven tan mancats de memòria i realisme com sobrats d’inòpia.

Rajoy, acompanyat per dirigents del PP —Ana Pastor, Fátima Bañez, José Manuel Soria, Jorge Fernández Díaz i Luis de Guindos, Maria Dolores de Cospedal, Alberto Fabra, Rita Barberá, Alícia Sánchez-Camacho, Ignacio González, Esteban González Pons i Esperanza Aguirre, entre altres— hi va reunir als seus en un hotel de cinc estrelles. Com diu la propaganda de l’hotel; “Luxós, exclusiu, avantguardista, minimalista, mediterrani, aquests són els cinc sentits, les cinc essències que configuren l’hotel”. Un lloc ben adient per dirigir-se a les classes populars catalanes.

Lluny de fer cap proposta sobre el procés sobiranista, Rajoy va deixar ben clar, i tan alt com va poder, que no negociarà mai un referèndum sobre la independència de Catalunya. Va qualificar el procés com a deliri de Mas, carregant també tot el que va poder contra el govern de la Generalitat. “Ningú no té dret de parlar en nom de tot Catalunya”, va afirmar Rajoy. En nom de qui parlava Rajoy? Va menysprear el procés del 9N, quan va dir que Mas havia fracassat si allò que pretenia era presentar una Catalunya independentista. “Més de dos de cada tres catalans van refusar de participar-hi. Els catalans són molts, i els independentistes, molts menys. Si la majoria no els segueix, com s’atreveixen a parlar en nom de Catalunya quan parlen d’independència?”. Senyor Rajoy, perquè és tan hipòcrita, irresponsable i incoherent? Si vostè impedeix el referendum i el procés consultiu, si va intentar el que fos per atemorir els organitzadors i participants, si el va qualificar de costellada o no sé de què més, per què utilitza ara els resultats i els tergiversa? Com si moure a 2.400.000 persones il·lusionades cap a les urnes fos una tasca fàcil! Una mica de vergonya senyors del PP… També va acusar Mas de dividir la societat, d’amenaçar els mitjans de comunicació, de negar la pluralitat, de provocar confusió i inestabilitat, d’absurda i històrica pèrdua de temps, de deliri, etc, etc. Tot un catàleg perfecte per fer amics i negociar.

Cap referència al que pensen de debò els catalans, o les organitzacions civils, o els altres partits, no calia, esclar, tots són uns imbècils abduïts pel Mas. De què es queixa Catalunya? Els 15.000 milions de dèficit fiscal anual és una minúcia. En tot cas, va dir Rajoy, que quan li fan falta fons a la Generalitat, nosaltres —el govern d’Espanya— sempre vigilants i disposants a resoldre els seus problemes, els donem els diners que calgui, això sí, amb interessos. Tot un acte de generositat i de justícia. Bé, els interessos no els va esmentar Rajoy el “negociador”. Sembla que pagar dos cops és també un acte de justícia.

Rajoy va anar a Catalunya a parlar al seus, als de dins i als de fora, a omplir de gasòfia les boques de la ultradreta i de la caverna mediàtica del km zero. Mentre tant a Catalunya augmentaven uns milers els independentistes.

Catalunya no té dret a triar el seu futur, ni tant sols a manifestar la seua opinió, ni els canaris tenen dret a manifestar la seua, envers els fracking a la seua costa. N’arribaran unes altres de prohibicions a alguna altra parta d’Espanya, no trigarà massa. Els espanyols poden estar tranquils votant cada quatre anys, la resta tot ho faran bé els partits que guanyin. Per a què perdre el temps en referendums i consultes a la ciutadania…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: