Lanzarote (V): La Fundació César Manrique, la seua casa a Haría i altres

César Manrique, pintor, arquitecte, escultor i artista en general, va néixer a Arrecife i va créixer a la zona de la “Charca de de San Ginés”. Als 23 anys va participar en la seva primera exposició de pintura a Arrecife. Va assistir a la Universitat de La Laguna, però després es va desplaçar a la Escuela Superior de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. Manrique va tenir una influència principal en les planificacions legals de Lanzarote, on va promocionar-ne el turisme respectuós amb el medi ambient i amb les tradicions de l’illa. Manrique morí en un accident d’automòbil a Tahíche, prop de la seva pròpia Fundació.

La Fundació César Manrique es va crear el 1982 pel mateix César Manrique i un grup d’amics, però no es va inaugurar oficialment fins al 1992 després de la mort de Manrique. La fundació té la seva seu a la casa de Manrique i és una entitat sense ànim de lucre i també és una galeria d’art que inclou obres de Pablo Picasso i Joan Miró. Una de les missions fonamentals de la Fundació és oposar-se a la construcció de grans edificis en la zona litoral. L’any 2010 va denunciar la construcció il·legal de 24 hotels a Lanzarote. Sense César Manrique Lanzarote seria una altra cosa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: