El valencià secessionista i els bous al carrer aprovats avui per llei al País Valencià

portaveu del pp valencià                                        La portaveu del PP

El PP ha aprovat avui en solitari la Llei de Senyals del poble valencià, que podrà sancionar les institucions que les vulnerin. L’oposició la titllat d’“arma d’agitació electoral”.
Aquesta llei contempla la pèrdua del dret al cobrament de subvencions públiques dels que menyspreïn aquestes “senyals d’identitat”, el que s’ha vist com un clar atac a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que està a favor de la unitat del català. Així mateix, autoritza a Lo Rat Penat i a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) —conspicus representants del blaverisme— a formar professorat i que, en un futur, pugui expedir títols de coneixement del valencià, el que constituiria una duplicitat de normatives en aquesta llengua. Fins ara, l’AVL és l’entitat estatutària que té la potestat per dictar les normes en tot l’àmbit administratiu i educatiu valencià.
El Consell hauria reaccionat així, com ha acusat l’oposició, a la definició del valencià que recull el Diccionari Normatiu de l’AVL, que reconeix la unitat de la llengua entre el català i el valencià.

La Llei aprovada, només amb els vots PP —l’oposició ha abandonant l’hemicicle— reconeix també coma Senyals del poble valencià, “els bous al carrer”, “la pilota” i les “manifestacions religioses”, entre altres. Les lleis franquistes no van arribar a tant

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: