Sant Pau de Barcelona. Recinte Modernista

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl Recinte Modernista de Sant Pau, Patrimoni de la Humanitat, és el conjunt modernista més gran d’Europa i una de les joies de l’arquitectura catalana. Construït entre 1902 i 1930, va ser concebut com una ciutat dins de la ciutat que incorporava les innovacions mèdiques d’inicis del segle XX. Va suposar una excepcional demostració del talent creatiu de Lluís Domènech i Montaner, un dels grans arquitectes europeus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn conjunt de pavellons, comunicats entre si per més d’un quilòmetre de galeries subterrànies, carrers i un espai enjardinat amb vegetació terapèutica, va acollit durant més de 80 anys l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un centre amb més de 800 anys d’història reconegut arreu del món per la seva tasca assistencial i de recerca.

Domènech i Montaner es va envoltar d’un equip d’artistes i artesans per forjar un modern i funcional recinte hospitalari mitjançant un complex i fascinant discurs estètic que cercava un ambient idoni per als malalts i personal sanitari. Mosaics, ceràmica vidriada, escultura i vitralls donen llum i color al conjunt arquitectònic, recollint tota la simbologia més característica del modernisme català.

Avui, i després d’un acurat procés de rehabilitació i un cop traslladada l’activitat assistencial al nou Hospital, el conjunt modernista és la seu d’un seguit d’institucions que treballen per millorar les condicions de la vida de la societat (Extret del panell de l’entrada)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: