Plataforma per la Llengua se suma a les reivindicacions de les associacions

plataforma per la llengua

De cara a les eleccions locals i autonòmiques, la Plataforma per la Llengua se suma a les reivindicacions de les diferents associacions en defensa del català dels territoris de parla catalana, i així ho fa arribar als partits polítics. Amb referència a la Franja diu el següent:

A la Franja, les eleccions a les Corts Aragoneses del 2015, la Plataforma per la Llengua demana als partits que no menystinguin les reivindicacions del territori tot afegint-me a les demandes d’associacions com d’Institut d’Estudis del Baix Cinca, l’Associació Cultural del Matarranya o l’associació de pares Clarió. És per això que creu que cal:

  • Garantir l’ensenyament en català a les escoles i instituts de la Franja. Cal escoltar les reivindicacions de la comunitat educativa que reclamen, a més de l’ensenyament de la llengua, l’oferta d’assignatures no lingüístiques en català. Cal garantir que tots els alumnes de la Franja són alfabetitzats també en català.
  • Dotar l’Aragó d’una Llei de Llengües que impulsi i prestigií la llengua catalana pròpia de la Franja. Cal escoltar les associacions de la Franja i eliminar mesures de desprestigi com la denominació del conegut com a LAPAO.
  • Modificar l’Estatut d’Autonomia de l’Aragó perquè el català i l’aragonès esdevinguin llengües oficials.

Veieu tota la declaració:https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/2843/eleccions-autonomiques-el-catala-en-campanya-arreu-dels-territoris-del-domini-linguistic

Decàleg de Plataforma: Decàleg de la Plataforma per la Llengua per a les eleccions municipals 2015

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: