Nit de Revistes i la Premsa en Català

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El passat dia 27 de maig, l’edifici modernista, seu de l’Espai Endesa a Barcelona, va acollir La Nit de les Revistes i la Premsa en Català que enguany es va celebrar sota el lema “Som la veu, som país, som futur”. La vetllada l’organitza la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals i té com a objectiu, a més de reconèixer la tasca de les publicacions dels Països Catalans, posar l’accent en l’estat del sector i en el paper que juguen els mitjans de comunicació en la construcció del nou país. L’acte va estar presentat per l’escriptor i periodista Màrius Serra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els premiats van estar: Saó. La publicació destaca per la seva trajectòria, rigor i qualitat dels seus continguts. Saó és una revista d’informació general, d’anàlisi i reflexió, especialitzada en temàtica valenciana.

El 3 de vuit. És la capçalera de referència de l’Alt i el Baix Penedès, té una tirada de 4.000 exemplars i una audiència de 32.000 lectors, apostant per la informació rigorosa.

La Borrufa. Publicació mensual gratuïta s’edita en català, aranès i dialecte pallarés des de 1998 a l’àmbit del Pirineu de Lleida.

delCamp.cat. Referència informativa al Camp de Tarragona. Ha posat en marxa edicions temàtiques com DiariCasteller.cat i EsportsdelCamp.cat.

Totmedia. Edita, produeix i gestiona diferents mitjans i productes de comunicació d’àmbit local i nacional. Entre els seus mitjans hi ha el Tot Sant Cugat, el VIAempresa, diari empresarial de Catalunya

Fosbury. Pren el nom de l’atleta Dick Fosbury. La revista en format digital i que aposta per internet, les tauletes i els dispositius mòbils, també té previst dos números anuals en paper.

Immigració i barranquisme de la revista Girones. Aquest reportatge, dossier central del número 2 de la publicació, es va publicar a l’octubre de 2014 i aborda amb profunditat la temàtica de la immigració i el barranquisme que es va produir a la ciutat de Girona entre els anys 50 i 60 del segle XX.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com a premiats especials van estar: l’Assemblea Nacional Catalana per la seua tasca com a moviment civil cap la construcció d’un nou país, i el periodista Antoni Bassas per la seua trajectòria professional. Les paraules d’agraïment del flamant president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sàchez, van estar acompanyades de la ferma declaració de servei al “procés” català. Antoni Bassas demostrà la seua mestria de la paraula en el seu encertat i amè parlament. I va cloure l’acte el conseller de la Presidència, Francesc Homs, encara que estava anunciada la presència del president de la Generalitat. Després, amb una copa de cava, els assistents petaren la xerrada una bona estona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: