Qui ha guanyat les eleccions catalanes del 27 de setembre?

En obrir els diaris estrangers, digitals o en paper, el lector se n’adona que les forces independentistes de Catalunya han guanyat les eleccions, encara que els titulars no coincideixin. Tot el contrari, llegint els titulars i contingut de la premsa nacional, dona la impressió que les forces soberanistes hagin estat les perdedores. Alguna cosa està passant. Com considero el lector prou capaç d’interpretar els resultats, em limitaré a indicar tot seguit les xifres més significatives. Per a mi està ben clar el resultat. Què en penseu vosaltres? Espero comentaris.

eleccions

Anuncis

3 Respostes

  1. Hola José Miguel. Adjunto un estudi sobre com interpretar els resultats de les eleccions (que no referéndum) de diumenge. Veuràs que, aplicant-lo en clau de referèndum, el resultat és 55% Si 45% No i resta en blanc. Salut i força. que vaigue bé per Aiguaiva

    https://www.dropbox.com/s/fciz99t8jyp53ss/Reflexions.pdf?dl=0
    https://us-mg42.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2%5f0%5f0%5f1%5f36814862%5fADIJDNkAACguVgmO2g6eMA1EG84&m=YaDownload&pid=2&fid=Inbox&inline=1&appid=yahoomail

  2. Son numeros concrets, Això de quan convé és referendum i quan no convé no, en un joc molt immadur. Catalunya mereix mes serietat. El resultat esta en tables. Una mica mes de la meitat han votat les varies possibilitats que s’han pressentat en cara i ulls, amb unes altres prioritats que aquest “si” ,que no saben ni com gestionar.

    • Josefina, agraït per comentar el meu post. Mira, el resultat de les eleccions és el següent: en diputats, 72 en favor de la independència (majoria absoluta), 52 clarament en contra i 11 sense definir-se. En quant a percentatges, 47,7 % favorable a la independència, 39,1 % en contra i 13,3 % s’han de definir. Qualsevol especulació ha de tenir en compte aquestes dades, si no ens farem trampes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: