La primera de Mahler a Werner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Una seixantena de persones, al loft de Werner, el dissabte 28 de novembre varem gaudir de l’audició de la primera Simfonia de Mahler, mitjançant les excel·lents explicacions del professor Calderón. Segons el fulletó de presentació, aquesta era la primera de les xerrades que el professor Calderón farà de tota l’obra simfònica de Gustav Mahler –9 simfonies, la Cançó de la Terra i una desena simfonia inacabada. En el cicle de xerrades Juan Carlos Calderón, així es diu en la presentació, “…intenta, utilitzant la metàfora Mahler Maps-Google Maps, oferir una ruta de grans viatges. Utilitzant una versió per simfonia i per xerrada, assistirem a una audició detallada, detallada i plena de comentaris que només buscaran un objectiu: una audició conscient i plaent. No debades la música sempre s’ha dirigit a dos llocs: cervell i cor, raó i emoció”.

Repetirem una vegada més, en aquestes petites cròniques dels dissabtes musicals de Werner, que els coneixements musicals, la mestria i les qualitats didàctiques de Juan Carlos Calderón es van fer ben patents.

La versió de la Simfonia 1ª de Dudamel –un jove Dudamel– amb Los Angeles Philarmonic (LA FHIL) va està la base de tota l’audició. Mitjançant gràfiques de so en el transcurs de l’audició i les explicacions pertinents vam poder gaudir d’una audició “responsable” com la va definir el professor Calderon. No cal dir que els quatre temps de la simfonia –I. Lent, arrossegat; II. Enèrgic i animat, però no massa; III Solemne i mesurat, sense arrossegar; IV. Tempestuós, animat– i les corresponents parts i seccions de cadascú dels temps van ser disseccionats i comentats a tentipotenti. Un soroll de naturalesa, seguit d’unes melodies molt líriques i ben estructurades, uns marxa fúnebre amb un final tempestuós: una titànica simfonia composta el 1888, tot i que va ser esbossada en 1885.

Ja esperem ansiosos l’audició de la segona simfonia amb una copa de cava al mig matí.

Escolteu la 1ª per Los Angeles Fhilarmonic (Dudamel) 1M

Escolteu la 1ª per Los Angeles Philarmonic (Dudamel)4M

Una resposta

  1. […] (PARA LEER EL ARTICULO HAGA CLICK AQUI) […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: