José Ramón Bada i Artur Quintana, guanyadors ex aequo del Premi Desideri Lombarte 2016

Premi Desideri Lombarte

El Departament d’Educació, Cultura i Esport reconeix els guardonats per la seva tasca en la dignificació i difusió del català d’Aragó

L’escriptor, teòleg i filòsof Jose Bada Panillo i el romanista i germanista Artur Quintana i Font han estat guardonats ex aequo amb el Primer Premi Desideri Lombarte per la seva llarga trajectòria en la dignificació de la llengua catalana pròpia d’Aragó, des de la solidesa intel·lectual i el compromís social. La seva preocupació pels valors universals en la seva recerca de la veritat i rigor científic constitueixen un model i testimoni exemplar per a la societat aragonesa. El Departament d’Educació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística, va convocar aquest premi; el lliurament del qual tindrà lloc al santuari de “La Mare de Déu de la Font” a Pena-roja de Tastavins el proper 11 de setembre.

El Premi Desideri Lombarte pretén ser un reconeixement a una tasca continuada o d’especial notorietat i importància, en qualsevol dels àmbits socials, culturals, esportius, artístics, econòmics, etc. que suposin un destacat benefici per al català, tenint especial consideració les activitats destinades a la dignificació, difusió, investigació, ensenyament, expressió literària i constitueixin un model i testimoni exemplar per a la societat aragonesa.

Desideri Lombarte, nascut a Pena-roja de Tastavins (1937-1989), va ser un dels escriptors contemporanis més importants de la literatura en català d’Aragó. Va destacar per la seva obra poètica, amb antologies com Ataüllar en món des del Molinar, però també va practicar altres gèneres com la novel·la o el teatre. Home polifacètic des del punt de vista intel·lectual, també es va dedicar a la investigació històrica, etnogràfica i lingüística treballant per la dignificació de la seva llengua a Aragó. Va ser membre fundador i vicepresident de l’Associació Cultural del Matarranya i un dels organitzadors a Aragó del II Congrés de Llengua Catalana (1986). Així mateix, cal citar les seves habilitats com a dibuixant per a il·lustrar les seves obres

S’adjunta foto del jurat compost per: la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez; el director general de Política Lingüística, José Ignacio López Susín, Magdalena Godía Ibarz, alcaldessa de Mequinensa, Javier Giralt Latorre, professor de la Universitat de Saragossa, Ramón Mur Gimeno, periodista, escriptor i membre de l’Associació Cultural del Matarranya, Carmen Alcover Pinós, funcionària del Departament d’Educació, Cultura i Esport. (Traducció de la nota del govern d’ Aragó)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: