Uns dies a Copenhaguen (Dinamarca)

Copenhaguen (København en danès) és la capital i la ciutat més gran de Dinamarca, uns 529.000 habitants. La població de tota la conurbació és d’1.181.000 habitants i de tota Dinamarca, d’uns cinc milions i mig, per tant és un país petit.  El nom danès de la ciutat prové de la deformació de Købmandshavn, que significa “port dels mercaders”, fent referència a l’estratègica localització de la ciutat a l’entrada de la mar Bàltica, a l’illa de Sjælland. El nom català prové de l’alemany Kopenhagen. Copenhaguen és la seu del parlament, el Folketing i de la monarquia danesa.

Dinamarca (en danès: Danmark), oficialment el Regne de Dinamarca (en danès, Kongeriget Danmark) és un país escandinau de l’Europa septentrional localitzat a la península de Jutlàndia i que inclou els territoris autònoms de Grenlàndia i les Illes Faroe.  És una monarquia constitucional amb un sistema parlamentari de govern. A més del govern federal hi ha governs locals en 98 municipis.  És membre de la Unió Europea des de 1973, però no forma part de la zona del euro. La seva moneda és la corona danesa. Dinamarca té una economia capitalista de mercat amb un estat de benestar extens i ocupa, segons algunes publicacions, el nivell més elevat d’igualtat de la renda del món. Dinamarca és un país ric i modern, amb un dels estàndards de vida més elevats d’Europa. La llengua nacional, és el danès, però gairebé  tothom sap anglès. Sembla que el 80% de la població de Dinamarca són membres de l’Església luterana, encara que només practiquen el oficis religiosos un 5 per cent

Dinamarca és un país car per als visitants, però els sous són força elevats. Per a no tenir sorpreses heu de comptar que menjar en un restaurant us costarà més del doble que a Barcelona. Copenhaguen és una ciutat segura, neta, molt neta, amb moltes, moltes bicicletes, gent molt independent i educada. Mal país per als fabricants de persianes i cortines, atès que cap casa en té. La meva experiència del mes d’agost és que pot ploure i sortir el sol unes quantes vegades en un quart d’hora. Si la visiteu, no oblideu pas roba d’abric i un impermeable.

En uns dies aniré penjant grups d’una quarantena de fotos per a no cansar-vos massa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: