Copenhaguen (4rt i últim lot de fotos i algunes curiositats)

Curiositats de Dinamarca

  • Nacions Unides ha determinat que els danesos són el poble més feliç de la Terra. Jeffrey Sachs, de la Universitat de Columbia i un dels autors de l’informe, va assenyalar que la felicitat i el benestar haurien d’estar entre els objectius de tots els països.
  • Dinamarca és el gran consumidor de productes ecològics. Vida ecològica en entorns ecològics per a una ciutat sostenible.
  • És el país amb més bicicletes per nombre d’habitants del món, després d’Holanda. A Copenhaguen hi ha 50.000 bicicletes més que habitants. Hi ha vies especials per gairebé tots els carrers.
  • Als supermercats només es poden comprar begudes alcohòliques de baixa graduació com el vi i la cervesa. Tots els licors en venen en una mena de botigues sense publicitat i aparadors tancats. Tot i això la venda és completament lliure.
  • A les cases no hi ha persianes i molt poques cortines a les finestres, ni reixes.
  • El disseny modern forma part de la vida quotidiana i la identitat nacional dels danesos. Molts productes danesos s’han convertit en arquetips o icones del disseny del segle XX.
  • A Dinamarca, el consum de cànnabis no es considera delicte, i no està regulat per la llei. No obstant això, la possessió de drogues si és delicte, i pot castigar-se amb un màxim de dos anys de presó. Des de 2004, la legislació estableix que les persones trobades en possessió d’una “quantitat limitada” d’una droga rebran un advertiment. No obstant això, si els delictes es repeteixen, fins i tot quan impliquen quantitats menors, poden resultar en que es presentin càrrecs. A la Ciutat Lliure de Christiania n’hi ha unes paradetes de venda lliure de cànnabis. No es poden fotografiar i els venedors porten mitja cara tapada.
  • Marques i empreses daneses importants: LEGO (qui no la coneix?), SAS (línies aèries), Tuborg i Carlsberg (cervesa), Leo Farma (farmàcia), Stelton (eines cuina), Fritz Hansen (diseny), Bang and Olufsen (electronica), Danish Crown (alimentació)… .
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: