El català llengua predominant a la Franja

captura-de-pantalla-2016-11-11-18-49-20

L’acord a l’Ajuntament de Mequinensa

Ajuntaments de la Franja han declarat el català com a llengua predominant en aquestes localitats. Es tracta d’una mesura prevista que insta els ajuntaments a traslladar aquesta informació al govern aragonès per tal que aquest la tingui en compte per a l’elaboració del mapa lingüístic de la comunitat, de la mateixa manera que ho hauran de fer els ajuntaments de les localitats on es parla aragonès.

Així ho van informar ahir divendres diversos mitjans, després que, el dijous, l’Ajuntament de Mequinensa (Baix Cinca) es va acollir a la iniciativa, sumant un total de 9 Ajuntaments (Tamarit de Llitera, Albelda, Vencilló, Montanui, Tolva, Bonansa, Areny de Noguera, Sopeira i Mequinensa) que ja han aprovat en els seus plens la declaració de la llengua catalana com a predominant en la seva localitat. La alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia (PSOE), ha remarcat que “només es tracta de normalitzar una situació per dir que nosaltres parlem català”, amb l’objectiu que el govern pugui elaborar el mapa lingüístic amb les diferents llengües que es parlen històricament a Aragó. Ens arriben notícies que de què el nombre d’Ajuntaments que han pres l’acord va creixent.

Suposo que el govern aragonès, a més de rebre els acords dels Ajuntaments de la Franja que prenguin l’acord, tindrà en compte els estudis i opinió dels escriptors i lingüistes a l’hora d’elaborar els mapes lingüístics del català i l’aragonès, força clares des de fa temps, millor dit, des de sempre.

Anuncis

2 Respostes

  1. […] Origen: El català llengua predominant a la Franja | Lo Finestró […]

  2. Caldria també reconèixer l’ especificitat del benasquès…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: