Machu Picchu (reportatge fotogràfic)

Hiram Bingham (Honolulu, Hawaii, 1875 – Washington, 1956) va ser un polític i explorador estatunidenc. Encara que fos considerat un arqueòleg, va preferir sempre el terme explorador, insistint per ser descrit així en els Qui és Qui de la seva època..

Fou fill i nét de missioners protestants del regne de Hawaii. Quan era adolescent, es va traslladar als Estats Units per continuar els seus estudis. Es va graduar a Yale el 1898, a la Universitat de Califòrnia el 1900 i a la Universitat Harvard el 1905. Després va treballar com a professor d’història i política a la Universitat Harvard i Princeton.

Es converteix en explorador durant la seva càtedra a Princeton. El 1909 es va traslladar al Perú i hi descobreix la cultura inca. Durant una missió el 1911, va descobrir la ciutat inca de Machu Picchu als Andes peruans. Revela centenars de tombes, exhuma gerres, plats, joies. Aconsegueix cartografiar la regió de Machu Picchu i descobreixi les principals vies d’accés al lloc, així com noves ruïnes. El seu descobriment va ser el més sensacional que va aparèixer a la revista National Geographic d’abril de 1913.

Durant la Primera Guerra Mundial va servir en l’Aviació de l’Exèrcit dels EUA. El 1924 es va convertir en governador i senador republicà per Connecticut. El 1948 va publicar Lost City of The Incas), on relata el seu descobriment. (Viquipèdia)

Bingham és considerat responsable d’extreure de manera il·legal 46.332 peces arqueològiques inques, propietat del poble peruà, emportant-se-les a la Universitat de Yale, als Estats Units. Al març de 2011 van començar a ser retornades les peces des de Yale. Quan de temps trigaran en retornar-les?

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: