Pedro Sánchez, president

(Publicat al Diario de Teruel)

“La realitat supera sempre la ficció” és la dita que es veu confirmada dia rere dia. Qui podia imaginar no fa massa dies que Pedro Sánchez seria president d’Espanya? O vist des de l’altra banda, qui podia pensar que Mariano Rajoy, havent-hi superat l’aprovació dels Pressupostos, hauria de fer les maletes apressadament i sortir de la Moncloa? Com podia pensar la senyora Soraya Sáenz de Santamaria que la liquidada seria ella quan feia befa en dir que alguns departaments de la Generalitat estaven en li-qui-da-ció…? I l’altre perdedor, Albert Rivera, que ja es veia president…! I ara podem tombar cap el futur. Ben difícil ho té Pedro Sánchez. Els enemics ja li sotgen per tot el seu voltant. I el que potser pitjor encara, en té en pròpia casa, no sé si molts al carrer Ferraz, però de ben segur bastants per terres castellanes i molt concretament de “Despeñaperros para abajo”. Sabrà o podrà aprofitar Pedro Sánchez, en aquest moment, aquesta gran ocasió, tan sobtada com real? Tant de bo encerti. No cal ser un gran observador per categoritzar els grans problemes que té sobre la taula. El problema català que l’aplicació del 155 no ha fet més que refermar-lo i l’empresonament i l’exili de tot el govern de Puigdemont impossibilitar-lo, en tant no es trobi la solució per al seu alliberament. Arribarà a entendre Pedro Sánchez que el problema no és amb Puigdemont, Torra i alguns altres, si no amb més de dos milions de catalans. La degradació democràtica de les institucions espanyoles és un altre dels greus problemes. Si en algun moment va existir l’esperit del 78, el temps, el PP, alguns barons i els virus franquistes s’han encarregat de dilapidar-lo. La crisi econòmica i social que malgrat l’aparença de solució roman encara ben viva i concretada en el dèficit i el deute públics, en la precarietat laboral i en la fallida de la Seguritat Social, entre altres. El descrèdit internacional és un altre gran problema, només cal que viatgem una mica pel món per adonar-nos-en d’allò que pensen fora d’Espanya de l’evolució democràtica espanyola. Sort a Sánchez i al seu govern –rebut amb reticències. Que la realitat superi la ficció en el bon sentit. De dubtes en tenim un munt.

José Miguel Gràcia

 

Anuncis

Una resposta

 1. Senblava que els recolzaments a Sánchez L’estaven utilitzant per al seus interesos, els separatistes i Podemos. Ha resultat al revés Sánchez s’ha aprofitat dels recolzaments i ha organitzat un gobern amb persones competents. Veurem que podrá fer. El problema dels fugats i empresonats es judicial sent que es van saltar la legalitat vigent. Aquesta legalitat es millorable i suceptible de posar-se al día, pero no es pot començar al revés. Crec que les sancions han estat exagerades i amb poca eficacia, amb multes i apartant de la política als illegals serien mes eficaces. A veure com Sánchez i el seu equip podran reconduir tot això, tant de bo que es vagi a la base de la situació.

  Ja es cuiden bé els separatistes, (menys de la meitat dels catalans), de desacreditar le democràcia espanyola, pero el temps els posarà al seu lloc.
  Ja li va costar prou a Torra de fer un govern possible amb persones lliures, aixo va facilitat el superar el 155. A aquest home no l’hem votat els catalans, i Puigdemont ni tan sols va guanyar les elleccions. La política que representen aquest procedent de Convergència va estar igual o pitjor que lai PP, El que fan i els que els recolzen si que tenen poc a veure amb una democràcia com cal.

  I de pas li dic que en aquest sentit no m´he de fer mirar res, i voste no te ni els coneixements ni la llegimitat per recomanar tal cosa.

  Salutacions ,
  Josefina Motis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: