Poesia a la Casa Amatller de Barcelona (2)

Casa Amatllermatarana_dentro_02Dins de les activitats i actes programats per a l’exposició “El Matarranya desconegut” a la casa Amatller de Barcelona, passeig de Gràcia, 41 (Fundació Institut Amatller), el dia 14 de juliol, a les 21 hores, tindrà lloc l’acte poètic organitzat per l’Associació Cultural del Matarranya, la Llibreria Serret de Vall-de-roures i March editor.

PROGRAMA

-Paraules d’obertura a carrec del senyor Oriol Izquierdo Llopis, president de la Institució de les Lletres Catalanes. (per confirmar definitivament)

-Parlament del filòleg i poeta, Hèctor Moret, sobre l’obra del gran poeta del Matarranya, el pena-rogí Desideri Lombarte, com a commemoració del 20è aniversari de la seua mort.

-Presentació del llibre Lletres de Casa, Antologia de poetes ebrencs al Serret blog, a càrrec d’Emigdi Subirats, prologuista i compilador del llibre.

-Paraules de Francesc Sánchez, March editor.

-El autors assistents, dels 35 que hi han col·laborat, llegiran algun dels seus poemes.

Coordinador de l’acte: José Miguel Gràcia, president de l’Associació Cultural del Matarranya.

Pena-roja E1

2 Respostes

  1. Atenció: article de Javier Giralt (professor de la Universitat de Saragossa i director del Departamento de Lingüística General e Hispánica d’aquesta Universitat): Las variedades de frontera y sus textos: un ejemplo de Calasanz (Huesca) i diu a la pàgina 230, en la nota a peu de pàgina nº5:

    Sí deben rechazarse, sin embargo, propuestas disgregadoras como las que propugnan algunas asociaciones localistas, que defienden la existencia en la Franja de una lengua independiente (que denominan «aragonés oriental» o incluso «orienaragonés»), al margen de las conclusiones de los estudios científicos que han demostrado suficientemente su pertenencia al ámbito lingüístico del catalán.

    Font: http://ifc.dpz.es/recursos/publicaciones/23/31/ebook2431_6.pdf

  2. és un plaer col.laborar en aquest llibre col.lectiu

Deixa un comentari