Reunió del Consell Científic de l’Instituto de Estudios Turolenses

El passat divendres 21 va tenir lloc a la sala d’actes de la Càmara de Terol la reunió anyal del Consell Científic de l’Instituto de Estudios Turolenses. Va obrir l’acte el nou director, Gaudioso Sánchez, presentant tot seguit el nou sub-director, José Luis Castán, i els nous consellers. Present a la taula també el secretari de la institució Javier Sáenz. Tant l’antiga directora, Montserrat  Martínez com el sub-director, Rafael Lorenzo, resten com a consellers. Es ratificaren tots els antics consellers. El leitmotiv de l’estat dels pressuposts i despeses del corrent any, així com les previsions pel 2013, van ser les retallades pressupostaries, tot i que la nova direcció va expressar el seu desig i la seua disposició a treure el màxim de les habilitacions monetàries, encoratjant als membres del consell a una ferma col·laboració que va agrair per endavant. El repte va ser acceptat pels reunits amb els corresponents laments per la minvada de la inversió en la cultura en els temps de corren.

Les aportacions i comentaris dels reunits —consellers designats directament com representants dels centres d’estudis i associacions culturals— ven ser diversos i encertats. Unes tres hores ben aprofitades amb noves iniciatives.

Amb referència a l’Associació Cultural del Matarranya val a dir que està a punt d’entrar a l’impremta el llibre Les aventures del sastre Roc d’Arça de Desideri Lombarte, dins de la col·lecció “Lo Trinquet”.

                                                                                                       José Miguel Gràcia

Una resposta

  1. […] Reunió del Consell Científic de l’Instituto de Estudios Turolenses « Lo finestró del Gràcia set 24 Activisme, Literatura, Llengües a Aragó, Matarranya, Normalització del català TweetReunió del Consell Científic de l’Instituto de Estudios Turolenses « Lo finestró del Gràcia. […]

Deixa un comentari