Wert i la immersió

Wert 2

Estic convençut que el ministre Wert  —brau que es creix amb el càstig, com ell diu ser— no es mereix tantes pàgines de crítiques negatives, ni positives, esclar, perquè només és la veu d’Aznar, de la FAES  i la de Rajoy i els seus “palmeros” mediàtics. Ell fa de punt de mira dels defensors del català i dels crítics del projecte de la Llei d’Educació, i distreu el personal. Mentre tant no es parla de l’atur, de les retallades, dels 50,000 milions que aniran als bancs i de totes les altres malifetes econòmiques, laborals, socials i jurídiques del Govern del PP.

Veieu que passa amb això de la immersió lingüística a Catalunya. A l’esborrany de la Llei d’Educació que volen aprovar, s’estipula que si la Generalitat no pogués oferir l’ensenyament en castellà als que ho demanessin, aquests podrien anar a una escola privada de llengua vehicular en castellà, i passar la factura a la Generalitat. El que no saben els savis del PP que a Catalunya no hi ha escoles privades que facin tot el currículum escolar en castellà. La presidenta de l’Associació d’Escoles Privades no Concertades de Catalunya ha manifestat el seu desconeixement respecte a la voluntat del ministre Wert, i ha dit que cap de les 70 escoles que formen part de l’Associació no tenen curriculum en castellà, i que segueixen pràcticament el que estableix la Generalitat, amb algunes diferencies amb relació a les llengües estrangeres que alternen segons els objectius de cada centre. Estudien castellà, però com una llengua més. A més la presidenta va dir que no tenia cap interès d’acollir a les seues escoles la mena d’alumnes a que fa referència el projecte de Llei.  L’any passat només 12 famílies van demanar l’ensenyament en castellà en tota Catalunya.

Val a dir que quan acaben la ESO els alumnes catalans, tenen el mateix grau de coneixement de castellà, o superior, que els de la resta d’Espanya.

Cal mantenir un únic currículum lingüístic —immersió lingüística— en totes les escoles si es vol evitar la discriminació i la dualitat social a Catalunya. Així ho entén la gran majoria de ciutadans de Catalunya. Sortirà Wert escàpol de la immersió?

4 Respostes

  1. El ministre ha pensat què passaria si alguns pares de xiquets de la Franja demanaren ser escolaritzats en la seua llengua materna? Els pagaria una escola privada per poder fer-ho?

    • Bones i acurades preguntes. La resposta es que no ho ha pensat el ministre. Parlen tres llengües a l’Aragó?

  2. […] Wert i la immersió « Lo finestró del Gràcia. […]

Deixa un comentari