El PP contra l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

 AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar divendres 31 de gener per àmplia majoria el “Diccionari normatiu valencià” (DNV). Amb 93.349 entrades, el DNV també “aborda amb normalitat la realitat lingüística per a superar els conflictes onomàstics”. Així, l’AVL accepta “llengua valenciana” com “la manera más tradicional’ d’anomenar l’idioma, tot i que és “compatible” amb unes altres denominacions com català.

La  definició aprovada del “valencià”: “Llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i uns altres territoris de la Corona d’Aragó i que també rep el nom de català.” En un comunicat, l’AVL afegeix que “el reconeixement de la unitat de la llengua no comporta cap supeditació de les variants pròpies d’un territori respecte a les d’un altre”. Més informació a VilaWeb.

 Al PP valencià no li han agradat, ni gens ni mica, els acords i les definicions aprovades per l’AVL, i per tant el seu secretari general, Serafín Castellano, va afirmar que amb aquesta definició de valencià “l’Acadèmia Valenciana de la Llengua perd la seua raó de ser i s’enfronta al sentiment de la majoria del poble valencià”. En un altre comunicat, el dirigent popular hi insistia: “Equiparant el valencià i el català, l’AVL perd tot el seu sentit, perquè es va crear precisament per a defendre la personalitat de la nostra llengua.” En les declaracions i actuacions del PP queden ben palesos el seu anticatalanisme visceral, el menyspreu  més absolut als criteris científics sobre la llengua i el seu ànim de crispar les relacions entre les diferents comunitats de parla catalana. Ho han fet i ho fan a les Balears, ho han fet i ho fan al País Valencià, ho han fet i ho fan a l’Aragó. Ho han fet i ho seguiran fent des del govern i des de l’oposició. Canviaran algun dia? Només canviaran quan aquest comportament el faci perdre vots de debò o, tan sols  pensin que els poden perdre.

2 Respostes

  1. […] El PP contra l’Acadèmia Valenciana de la Llengua | Lo Finestró. […]

  2. Voldria creure que posicions com aquestes que recordes respecte a la llengua i d’altres aspectes socials(economia, dret a decidir, abort, corrupció, etc.) els farà perdre molts vots. Però mentrestant van fent mal a les conciències. I això sempre ho tindran en el seu interior.
    Esperem que s’en vagin ben aviat!!

Deixa un comentari