Reunió Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

Cens 1

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana, dins del seu àmbit d’actuació. S’entén per foment de la llengua catalana la realització d’activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius contrets. L’Associació Cultural del Matarranya forma part d’aquest Cens.

Cens 2

Presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat, senyor Ferran Mascarell va tenir lloc el passat 17 de juny, al Palau Moja de Barcelona, la reunió Cents d’entitats de foment de la llengua catalana. A la taula, acompanyant al president, la directora General de Política Lingüística, Ester Franquesa i Marta Xirinacs. tècnica de Planificació Lingüística.

Cens 3Obrí l’acte el conseller agraint als assistents, representants de les entitats, la seua presència, Va fer esment a la importància del català com a 9a llengua d’Europa. La directora General atribuí el creixement del cens d’entitats —va camí de les 140— a l’acció del govern, però per sobre de tot, als dirigents i als milers de persones que treballen a les entitats culturals. El català guanya presència dia rere dia, evitant una societat dual. Després van intervenir representants de deu entitats, ben diverses en els seus orígens, objectius primers i territoris, però totes elles compromeses amb la defensa del català. Va fer la cloenda el conseller, posant en valor el treball de les entitats de foment de la llengua, de voluntat incombustible, i tan necessari segons s’ha demostrat. Rellegint el passat, confià en superar els reptes actuals i del futur. La cultura i la llengua són les bases més importants per la supervivència d’un poble, digué entre altres coses.

Cens 4

Una resposta

  1. […] Reunió Cens d’entitats de foment de la llengua catalana | Lo Finestró. […]

Deixa un comentari