“El dietari” (un microrelat)

La revista d’Alcanyís Compromiso i Cultura ha publicat una selecció de microrelats que s’han presentat en octubre al V Certamen de Microrrelatos «Javier Tomeo» que convoquen anualment l’Associación Literaria Poiesis i la publicació Compromiso y Cultura amb seu a Alcanyís. Entreu aquí per llegir-los. Un d’ells és el meu dins la categoria de Comarcal-Català. El podeu llegir tot seguit:

“El Dietari

Donà mitja volta a l’interruptor i la bombeta il·luminà els seus records i un decrèpit dietari que hi havia a la tauleta de nit. Donà una altra mitja volta i la foscor l’impedí veure el seu propi cadàver. Tanmateix no havia trobat encara proves fefaents de la seva mort.

Ni calor, ni fred, ni ganes de menjar, ni desig de res…, ni sentiments; només el buit l’omplia l’existir. Ni pujava ni baixava, només hi caminava els esglaons, tan escarransits com gasiva era la força que esmerçava. En arribar a cap lloc, la gravetat li va colgar el cos a la fossa comuna del globus terraqui. Tot seguit, un xuclador d’espiral i d’incontrolable absorció s’engolí el decrèpit dietari de la tauleta de nit. Les lletres del dietari no van poder suportar aquest agressiu absorbiment i van despendre’s del paper. O potser que al paper cap persona no havia escrit mai res? L’atzar i la gravetat maldaven inútilment per reescriure el passat.

José Miguel Gràcia”

Deixa un comentari