Rudi anuncia una nova llei que derogui la normalització del català i l’aragonès

La candidata a la Presidència del Govern d’Aragó ha anunciat que remetrà a les Corts un projecte de reforma de la Llei de Llengües que derogui aquells aspectes que «imposen l’anomenada normalització del català i l’aragonès». Rudi, en el seu discurs d’investidura pronunciat a les Corts d’Aragó, que demà previsiblement li atorgaran la seua confiança com a presidenta de l’Executiu, ha assegurat que el seu Govern ha de remetre a la Cambra Legislativa un projecte de llei de reforma, que al mateix temps que anul·li la normalització de català i aragonès, «protegeixi i desenvolupi l’ús de les modalitats lingüístiques pròpies».

Protegirà i desenvoluparà aquesta nova llei les modalitats lingüístiques del castellà d’Aragó? Què sap la Sra. Rudi de normalització lingüística i de modalitats lingüístiques? Què sap la la Sra. Rudi del saber científic? I dels drets de les llengües minoritàries? Tot és pura demagògia, analfabetisme lingüístic, odi a la veritable diversitat lingüística i politització de la cultura.

6 Respostes

  1. […] Rudi anuncia una nova llei que derogui la normalització del català i l’aragonès Posted on 12 juliol, 2011 by graciaz […]

  2. HI que fer algo, no ens faran callar. Lluitarem!!!!

  3. El dia que un partit de dreta faci honor a l’adjectiu “conservador” que se li otorga, legislarà per a conservar la riquesa lingüística i cultural de la terra que governa. Però fa l’efecte que la dreta espanyola continua essent hereva del cacics del dinou i els franquistes del vint. Ens cal un partit de dreta que sigui modern, cult i respectuós. Entretant, els que estimem la cultura del nostre territori ens veiem obligats a votar altres opccions (que tampoc són gran cosa, ja que també estan acomplexades) o abstenir-nos.

  4. No sé què entenen per “protegir i desenvolupar les modalitats lingüístiques pròpies”. Li haurem de demanar un llistat exhaustiu d’actuacions polítiques en este sentit, juntament en los resultats previstos, a vere si resulta coherent amb la “protecció” que proclamen.

  5. Me parece bien que, en su casa, hable castellano, japonés o panocho, pero si algún dia, recorriendo “sus dominios”, visitara
    (poco probable) cualquiera de nuestros pueblos, habria que recibirla
    en la lengua que nos sale del alma.
    No me extrañaria que su equipo nos “sugiriese” recibirla ca tando
    el “Cara al sol”.

  6. El problema és que la dreta espanyola no s’ha desvinculat del franquisme, són els mateixos, els hereus.

Deixa un comentari