El comitè d’experts acaba l’informe que unifica la grafia de l’aragonès

ramondandrespatrick-sauzet

El Govern d’Aragó ha donat a conèixer avui a les associacions més representatives de l’estudi de l’aragonès l’informe que s’ha elaborat per unificar la grafia d’aquesta llengua i les seves varietats i que ha estat redactat per un comitè de lingüistes de reconegut prestigi a nivell michael-metzeltininternacional .

El procés es va iniciar fa gairebé un any, quan la Direcció General de Política Lingüística va sol·licitar al Consello d’a Fabla Aragonesa, a l’Estudi de Filologia Aragonesa i a la Sociedat de Lingüística Aragonesa que proposessin experts en llengües romàniques.
Van ser seleccionats Ramón de Andrés, de la Universitat d’Oviedo; Michael Metzeltin, de la Universitat de Viena; i Patric Sauzet, de la Universitat de Tolosa

Durant els últims mesos, el comitè d’experts ha treballat en dotar l’aragonès i les seves varietats d’una grafia comuna en base a la documentació que les associacions van aportar.

En una reunió celebrada el passat mes de novembre al Centre Aragonès de Barcelona, van tenir l’oportunitat d’entrevistar-se personalment amb representants de les tres associacions i intercanviar informació.

El resultat ha estat l’elaboració de l’informe, en el qual s’han tingut en compte les varietats locals i la realitat sociocultural de cadascuna d’elles.

Segons l’acord assolit entre les tres associacions i el Govern d’Aragó, aquest serà el document de referència per a l’elaboració definitiva d’un sistema ortogràfic comú de l’aragonès i les seves varietats.

L’esperit de consens que s’ha assolit en aquest procés, i que s’ha manifestat avui a la reunió entre les associacions, el director general de Política Lingüística, José Ignacio López Susín, i el secretari general tècnic del Departament, Felipe Faci contribuirà a facilitar el treball de dignificació i difusió de la llengua aragonesa i les seves varietats.

A partir d’avui, s’obre un termini d’un mes per a que les associacions aclareixin els seus dubtes i aportin els seus suggeriments a l’informe presentat.

La proposta s’ha donat a conèixer aquesta mateixa tarda,16 de febrer, a la resta d’associacions que treballen en la defensa i promoció de l’aragonès en un acte celebrat a la Biblioteca d’Aragó. (Informació de premsa)

 

Una resposta

  1. […] itè d’experts acaba l’informe que unifica la grafia de l’aragonès […]

Deixa un comentari