Egun on Euskadi

       Ahir acabava l’article que vaig publicar al Diario de Teruel amb la frase: “I ara li toca el torn al Tribunal Constitucional”. Per sort el TC va agafar el relleu bé i una majoria dels seus membres ha guanyat la cursa: les candidatures de Bildu es podran presentar a les eleccions per 6 vots a favor i 5 en contra.  Dic que va agafar el relleu bé, perquè aquesta institució s‘hi havia renovat no fa gaire temps i un suau ventet de progressisme s’havia introduït dins, en obrir la porta. De debò, la cursa ha estat guanyada per la racionalitat, el seny, l’Estat de dret i la lluita antiterrorista, en  front de tants i tants que cantaven les absoltes. La cosa no tenia cap ni centener.

        Però, de debò, qui l’ha perduda? Els perdedors han estat: la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, el Tribunal Suprem, la dreta mediàtica cavernícola, el Partit Popular, una gran part del Partit Socialista i del Govern, arrossegats per la corrent del PP i la por a la força ideològica dretana espanyola tan frondosa actualment —sempre permanent, però també recentment sobrevinguda.

        Tot i que, no creieu que amb aquesta sentència ara puc entendre tantes i tantes coses que no entenia, no és així. Quin hagués estat el resultat amb l’anterior Tribunal Constitucional? Quina hagués estat la sentència de l’Estatut Català amb l’actual Tribunal Constitucional?

5 Respostes

  1. […] Egun on Euskadi Posted on 6 maig, 2011 by graciaz […]

  2. Una pequeña contradiccion entre tus dos ultimos articulos:la mayoria 9_7 no vale y la mayoria
    6- 5 sí vale? No hay que engañarse: el Derecho en ultima instancia es Politica, pura politica. Tutto e´politica, decia A Gramsi No por nostalgia, sino por rigor cientifico, a Marx hay que volver siempre.

    • Lo que pasa que son dos mayorías en sentido contrario. La última se ajusta más a la razón, si quieres, a mi razón. Por otra parte, pienso que la interpretación y aplicación de la ley no tiene que ver con la democracia.
      De haber votaciones en el seno de un tribunal, no deberían salir a la luz pública.

  3. Que la interpretacion y laaplicacion de la ley no tiene que ver con la democraci?-Sin embargo, Flores Dárcais afirma de el principio de legalidad es el unico patrimonio que tenemos los que no tenemos patrimonio. Que la democracia que vivimos es un juego trucado en el que ganadores y perdedores estan predeterminados es una lacerante realidad?- Cierto. Pero, como sabes, este es un viejo y complicado problema.

    • ¿Qué podría contestarte? Por ejemplo: “Eppur si muove” la terra i tots nosaltres.
      Dichosos los pobres que leen, porque pueden comer palabras. Fins aviat, Rafael!

Deixa un comentari